Wil jij net als ik zélf video’s kunnen opnemen zodat jij dit kunt doen wanneer het jou uitkomt? In deze video laat ik je zien welke apparatuur ik gebruik om van mijn keukentafel een filmset te maken.

‘Het moet er wel professioneel uitzien’

Dat is 90% van de tijd het antwoord wat ik krijg van zelfstandige professionals op mijn vraag: “Waarom zet JIJ video nog niet strategisch in om klanten te werven?”

(Want gek genoeg zijn ze het wel altijd met mij eens dat het een goede manier is om je te onderscheiden, maar zelf doen ….)

En na wat doorvragen komt er eigenlijk ook altijd wel uit dat ze de stap naar een filmstudio ook wel een grote stap vinden. Klinkt als ‘plannen’ en een investering.

Plots lijkt de comfortzone een heerlijke plek om in te verblijven. Video komt later wel.

Eerst ‘even’ die verkooptekst schrijven voor die nieuwe training. Goh wat was het ook al weer …. Gisteren rolde het zo uit mijn mond toen ik er toevallig over vertelde aan mijn vriendin die direct enthousiast raakte.

Waarom schrijven als praten je makkelijker afgaat?

Als je thuis video kunt produceren, doe je het dan wel?

Een video opnemen in een filmstudio is natuurlijk meer dan werken met professionele apparatuur. Het betekent ook vaak begeleiding van mensen die verstand hebben deze manier van communiceren.

Maar als je deze begeleiding niet nodig hebt en je wilt vooral flexibel zijn in waar en wanneer je opneemt, dan zal je zelf apparatuur moeten hebben.

En dat dat daarvoor niet een enorme investering voor nodig is, laat ik je zien in deze video vanuit een ‘studio’ die 159 euro kostte.

Een eigen filmstudio bouwen

Omdat ik zelf flexibel wil zijn in het opnemen van video en ik uit praktisch oogpunt niet eens naar filmstudio kan gaan, neem ik mijn filmpjes allemaal thuis op.

En dat kun jij ook makkelijk. In ieder geval om mee te starten, of voor bepaalde opnames.

In deze video laat ik zien welke apparatuur ik gebruik om mijn video’s vanachter de keukentafel op te nemen.

Bekijk de video:

Alternatieve filmset

En het aardige is nog wel om te vermelden dat ik deze video niet heb gemaakt vanaf de plek waar ik normaliter mijn video’s opneem.

Vandaar dat ik je laat zien hoe ik voor deze keer een filmset heb gebouwd met een aantal dingen die ik al had en die jij misschien ook wel hebt liggen waardoor jouw eigen studio nog goedkoper is.

Veel succes met het maken van je eigen filmstudio en het maken van je filmpjes!
Klik hier om te zien hoe jij net zo’n filmstudio kunt bouwen voor 159 euro of minder.