Heb jij al plannen gemaakt voor het volgende jaar? Ik hoef je niet te vertellen dat het stellen van doelen een van de meest effectieve manieren is voor ondernemers om succesvol en gelukkig te zijn. Als je nou als doel gesteld hebt dat je meer vrijheid wilt, dan heb ik een paar tips voor je hoe je dit door internet en digitale middelen kunt realiseren.

Strategieën voor vrijheid

Financiële vrijheid, locatie onafhankelijk werken, flexibele werktijden, meer vrije tijd. Het zijn een paar voorbeelden van realistische doelen die mij zo te binnen schieten.  Nou ja, te binnen schieten … het waren mijn doelen van 2012 dus erg diep hoefde ik niet te graven.

Jouw ideeën over vrijheid kunnen natuurlijk heel anders zijn. Hoe dan ook, laat je inspireren door deze 4 strategieën:

  • Opbouwen van een persoonlijk merk
  • Verkopen met je kennis
  • Digitaliseren van materiaal, diensten, service
  • Automatiseren terugkerende werkzaamheden

Ondernemersvrijheid door optimaal gebruik van internet en digitale middelen

Wat is jouw strategie?

Denk niet meteen dat je een nieuwe website nodig hebt of meer moet gaan bloggen. Er zijn 101 manieren om enorme winsten boeken met minimale investeringen.

Voor het beste resultaat kijk naar de zwakste schakel: wat kost je momenteel het meeste tijd/ geld. Of wat is je grootste frustratie. Bijvoorbeeld acquisitie van nieuwe klanten. Wat in het gehele verkooptraject kun je vergemakkelijken door te automatiseren en digitaliseren. Of door jezelf beter te presenteren in online netwerken of op je website en blog.

Niet weerhouden door techniek

Laat je niet tegenhouden door het idee dat je niet weet hoe iets werkt.  Als anderen het gebruiken, dan kun jij dat toch ook leren? Gebruik de instructies die de software zelf geeft, vraag in je netwerk en bekijk ‘how to video’s. Tenzij je natuurlijk deze werkzaamheden aan je Virtual Assistent wilt overlaten.

Zo niet, plan een paar uur van je werkweek in om te investeren in deze vaardigheden. Je hebt ze niet alleen nodig als hedendaagse ondernemer. Het levert je direct resultaat op: vrijheid en meer plezier in je werk.

Aansluiting bij je klant

De wereld verandert, je klanten veranderen en jij verandert – als het goed is – mee. Ondernemen is in beweging blijven. Je hoeft niet met iedere trend mee te doen, maar blijf aansluiting vinden bij de belevingswereld van je klant. Zowel online als offline.