Wil jij YouTube inzetten om klanten te werven en je omzet te verhogen? Goed idee. Laat je inspireren door deze yoga experts.

Ben je yoga instructeur en op zoek naar manieren om meer te verdienen met het uitoefenen van jouw passie?

Laat je dan inspireren door deze yoga experts.

Het hoeft namelijk niet heel ingewikkeld te zijn om video’s te maken voor YouTube waardoor jij met meer mensen jouw kwaliteiten kunt delen en jij jezelf kunt neerzetten als expert.

Vaak is zelf zien en ervaren, overtuigender dan vertellen.

Vandaar dat ik een aantal voorbeelden voor je hebt verzameld om je te inspireren vandaag nog te starten met online video’s om beter gevonden te worden en online inkomsten te genereren.

En vandaar ook dat dienstverleners YouTube video’s maken!

Want dit is toch een perfecte manier om kennis te maken met jou als professional: de kijker ervaart jouw eigen stijl van lesgeven en de effecten van de oefeningen.

Wanneer jij een goed aanbod kunt doen die nog grotere resultaten belooft dan de YouTube video’s, dan is de kijker eigenlijk al verkocht.

 

Ook als je geen yoga leraar bent, is dit prima ‘kijkvoer’ voor hoe jij meer kunt verdienen aan jouw passie.

Dus

Wat is jouw passie?

Wat is jouw expertise?

En laat je inspireren door deze yoga experts:

 

1. Verdienen aan gratis video’s (video verdienmodellen)


Dr. Melissa West plaatst iedere week een 1-uur durende yoga klas op haar YouTube kanaal.Bekijk er eens een paar om te ontdekken hoe zij verdient aan deze gratis video’s.

De manieren die ik ontdekt heb zijn: sponsorschap, donaties, promotie/ klanten werven voor ledensite, YouTube advertenties.

Niet verkeerd voor gratis weggeven hè?

Bezoek kanaal: Dr. Melissa West – Real yoga for Real people

Bekijk een video:

2. Samenwerken met andere experts

Jouw kijkers en klanten zijn naast yoga waarschijnlijk ook in andere onderwerpen geïnteresseerd die te maken hebben met een gezonde leefstijl en gelukkig bestaan.

Op dit ‘Pshychetruth’ YouTube kanaal hebben verschillende experts hun krachten gebundeld.

Een win-win-win situatie lijkt me!Er bestaat zelfs een platform om relevante YouTubers te vinden om een samenwerking mee aan te gaan.

Bezoek kanaal: ‘Pshychetruth’ – Your daily dose of wellness

Bekijk een video van één van de instructeurs (ook inspirerend om de verschillende stijlen van de diverse yoga leraren te zien!)

 

3. Gebruik een voice-over voor je instructies

Je audio is een van de belangrijkste succesfactoren van je video, dat wist je al toch?

Als je daar nog mee worstelt om dat goed te krijgen, volg een training bij mij 😉

Ben je nog niet klaar om te investeren in begeleiding of een externe microfoon, spreek dan na het opnemen van je oefeningen de begeleidende instructies in.

Enige wat je dus nodig hebt is een mobiel om je sessie op te nemen en een app om je video te monteren. Meer heb je niet nodig.

Bezoek kanaal: Sarah Beth Yoga – Power, Vinyasa, Hatha, Restorative 

Bekijk een video:

 

4. Maak een overzichtelijk & aantrekkelijk YouTube kanaal

Je weet direct waar je aan toe bent als je op het kanaal van Yoga with Adriane terecht komt dankzij de duidelijke kanaalbanner.

Verder is het kanaal overzichtelijk met de video’s in duidelijke categorieën en aantrekkelijke ‘thumbnails’ (de afbeelding van de video)

En niet alleen het bezoek aan het kanaal is een fijne ervaring, zij doet ook een paar slimme dingen in haar video’s zelf waarvan ik zeker weet dat dit haar veel oplevert.

Check it out:

Bezoek kanaal: Yoga with Adriane – Find what feels good

Bekijk een video: 

 

Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt door de mogelijkheden die je hebt om video in te zetten om jouw yoga praktijk te laten groeien!

Het enige wat je nodig hebt is:

  • Een apparaat om je video vast te leggen (mobiel, tablet, webcam, compact camera)
  • Een externe microfoon (hangt af van de omgeving waarin je filmt)
  • Video montage app/ software (als je met de voice over aan de gang wilt en als je net even dat beetje extra aan je video wilt toevoegen)
  • Een YouTube kanaal
  • Een idee over wat  je wilt bereiken met de video’s (want met 1 video word je nog niet gezien als een expert)

Wil je zelf direct aan de slag met jouw eigen YouTube kanaal, download dan deze Doe-Het-Zelf VideoMarketing Starterskit.