Iedere zelfstandige professional heeft inmiddels wel een website. Wat nou als die website je meer tijd en geld kost dan het bespaart of oplevert? Dan is er tijd voor actie. Wat moet je nou écht op je website hebben staan om van bezoekers klanten te maken. En hoe kun je tijd te besparen op werkzaamheden waaraan jij geen enkele waarde toevoegt.

Op een veilige afstand

Heb je recentelijk zelf nog gezocht naar een dienst of product?

Ik was laatst op zoek naar een workshop over zakelijk gebruik van LinkedIn. Hiervoor zocht ik op internet via zoekmachines, deed navraag bij vrienden en in mijn zakelijk netwerk.

En ik realiseerde me dat ik deed wat ik mijn klanten ook altijd vertel: Veel mensen willen op een afstand  – via je website en referenties – kennis met jou en je aanbod maken.

De workshops die gepresenteerd werden op aparte pagina’s en met antwoorden op bijna al mijn vragen, daarvan dacht ik automatisch dat de workshop ook goed was. Het waren niet per sé de meest uitgebreide pagina’s maar juist de beknopte pagina’s die de juiste argumenten aandroegen om de workshop wel nu te volgen en bij deze aanbieder.

Je site als assistent, je verkoper, je allessie

Als jouw website de vragen van de klant beantwoordt op een geloofwaardige en aantrekkelijke manier, dan gaat je website echt voor jou werken.

Mailtjes blijven weg uit je mailbox. Afspraken met alleen hoogst potentiële klanten staan in je agenda. En de verkoopbeslissing is vaak al gemaakt voordat je persoonlijk kennis hebt gemaakt.

Wat kun je doen voor meer klanten en meer tijd via je website: