4 Simpele manieren voor vastgoeddeskundigen om om Google+ Hangouts in te zetten en daarmee kosten te besparen en persoonlijke service te vergroten. Door het inzetten van nieuwe technologie kunnen vastgoedmakelaars en –deskundigen efficiënter werken.

Google+ Hangouts is zo’n techniek waarmee je kunt besparen op reistijd en toch elkaar in de ogen kunt kijken waardoor projecten makkelijker lopen en afspraken sneller gemaakt zijn.

Daarnaast zijn Hangouts uitermate geschikt voor vastgoeddeskundigen die persoonlijke service hoog in het vaandel hebben. Richting bestaande én potentiele klanten.

Wat zijn Hangouts?

Hangouts is een video service van Google+ waarmee je video gesprekken en video conferenties organiseert.

Denk aan privé video chatgesprekken met je klanten of collega’s via een computer, mobiel of tablet. En virtuele video bijeenkomsten die iedereen bij kan wonen via internet. Waarbij kijkers actieve deelnemers kunnen worden door hen ook echt in de uitzending te halen of door vragen die zij stellen te beantwoorden.

Vastgoedexperts kunnen Google+ Hangouts inzetten voor bijvoorbeeld:

1. Voorlichting & informatieve bijeenkomsten

Organiseer live voorlichtingsbijeenkomsten over nieuwe projecten met een panel van deskundigen.

Of Vraag & Antwoordsessies over wonen in bepaalde gemeentes en wijken waarbij natuurlijk ook het beschikbare aanbod de revue passeert.

2. Organiseren van een virtuele rondleiding

Wat denk je van een virtuele tour waarbij de kijker direct vragen kan stellen? Om een eerste indruk te krijgen, zeker geen slecht idee. Vooral niet als je dat een paar uur reistijd bespaart, laat staan reiskosten voor projecten in het buitenland.

Dankzij de integratie met YouTube wordt er automatisch een video van gemaakt zodat je de beelden naderhand nog op allerlei manieren kunt hergebruiken.

3. Samenwerken en afstemmen

Met Hangouts organiseer je heel simpel online vergaderingen en bijeenkomsten om ideeën uit te wisselen met branchegenoten, samen te werken met je collega’s die op andere locaties zitten.

4. Face-to-face online 1e kennismaking

Dankzij een eerste kennismaking die via een videogesprek is een laagdrempelige manier om in contact te treden met (potentiele) klanten en partners. Deze gesprekken laat je automatisch via je website inboeken of je zit klaar bij een wekelijks ‘online inloop spreekuur’.

 

Meer leren over Hangouts?

Bekijk dan deze gratis training en leer hoe Hangouts jouw bedrijf kan laten groeien. En leer van de veelvoorkomende fouten terwijl je direct een kijkje in de keuken krijgt.