Hoe je een blijvende indruk achterlaat met korte clips die je makkelijk zelf maakt

Met een simpele animatie video (een afbeelding + geanimeerde tekst) spreek je nét even meer tot het gevoel dan een foto. Dit soort videoclips is niet vreselijk moeilijk om te maken en geven je veel mogelijkheden om de aandacht van je volgers en (potentiële) klanten te trekken en een blijvende indruk te maken.

Creatief met bewegend beeld

Weet je wat ik nou zo leuk vind aan video? Je kunt er zoveel mee! Er zijn zoveel verschillende vormen, combinaties en manieren om bewegend beeld in te zetten om een gewenst gevoel op te roepen.

Een van de meest simpele vormen is misschien wel een afbeelding (of een paar), gecombineerd met een paar regels tekst. Niet te veel tekst, wel de juiste woorden. Niet teveel afwisselende beelden, wel iets dat raakt.

 

Zelf animatie videoclips maken

Het is heel handig als je weet hoe je zelf animatieclips kunt maken. Je kunt ze namelijk voor oneindig veel doeleinden inzetten. Ik noem er hier slechts 5, maar als je er zelf mee aan de slag gaat weet ik zeker dat je creativiteit gaat stromen en je veel meer toepassingsmogelijkheden ontdekt.

 

5 Manieren om indruk te maken met videoclips:

1. Gevonden worden in zoekmachines dankzij een introductie van jouw bedrijf

YouTube en Google zijn nog steeds de plekken waar mensen op zoek gaan antwoorden op hele concrete vragen zoals ‘Waar vind ik een fysiotherapeut in Aalst?’ en ‘Hoe maak je zelf een natuurlijke deodorant met etherische olie?’

Dit is hoe een video klanten oplevert: je bent te vinden op de juiste plek (pagina 1) en op de juiste tijd (wanneer zij zoeken naar een oplossing).

In een video van 1 minuut kun je genoeg vertellen over jouw expertise, jouw aanbod en jouw klanten om een potentiële klant uit te nodigen contact met je op te nemen voor een persoonlijke kennismaking.

2. Een blog nieuw leven inblazen met de highlights in een video

Je kunt het bereik van jouw meest populaire blogartikelen vergroten door de belangrijkste punten uit het blog in een video animatie te gieten.

Deze video kun je gebruiken op je social media kanalen om jouw content nieuw leven in te blazen.

Door de video ook te plaatsen op YouTube en in de beschrijving van de video een link te maken naar je blog, vergroot je de vindbaarheid van je blog. En als je jouw website effectief hebt ingericht leidt dat tot ‘contacten’ omdat bezoekers contact met je opnemen voor een kennismaking, een offerte aanvragen, of zij hun contactgegevens achterlaten in ruil voor een nieuwsbrief, e-book, gratis cursus of iets anders waardevols.

3. Jouw evenement of workshop tot leven brengen met sfeerbeelden

Organiseer je een evenement of workshop en beschik je over beeldmateriaal van eerdere bijeenkomsten? Gebruik die foto’s om de sfeer over te brengen die bezoekers en deelnemers kunnen verwachten.

Zet er het liefst ook nog een muziekje eronder, dan komt de kijker al helemaal in de stemming.

Je legt natuurlijk uit wat er gaat gebeuren op je komende evenement en je laat zien welke ervaringen deelnemers hadden bij jouw eerdere evenementen.

4. Een herkenbare intro of outro van je video

Je kunt jouw Youtube video’s of videolessen van je cursus verrijken met een herkenbaar clipje om je merkbeleving te versterken. Een animatie van je logo is natuurlijk het minimale van wat mogelijk is.

Denk aan het animeren van je bedrijfsnaam, je missie, je ‘tagline’, jezelf in actie laten zien, resultaten van je dienst of je product tonen.

Met een korte en simpele animatie leert de kijker waar je voor staat en gaat dit ook moeiteloos onthouden wanneer ze meerdere video’s van je bekijken.

5. Prikkelende/ motiverende boodschappen

Een van de meest populaire zaken om te delen op social media zijn inspirerende quotes en prikkelende uitspraken.

Dit wordt natuurlijk al veel gedaan via afbeeldingen en daar kun je een korte animatie van maken, maar een video geeft je nog meer mogelijkheden want je kunt ook gedichtjes en korte anekdotes delen.

En ik weet zeker dat als jij de volgers aanspoort om anderen te ‘taggen’ bij een liefdevolle boodschap dat je voor je het weet jouw bereik hebt ver-weet-ik-veel-voudigt.

Hoe maak je een simpele videoclip?

 • Met apps op je telefoon /mobiele apparaat
  Zowel op android als op IOS zijn er legio gratis en betaalde apps om tekst te animeren of een video te bewerken.

  Je video clip bewerken in verschillende apps voor verschillende effecten maakt jouw creaties uniek!

 • Videobewerkingsprogramma
  Ook met gewone videobewerkingssoftware kun je natuurlijk animaties maken.

  In plaats van videoclips knippen en plakken maak je een clip met foto’s, gecombineerd met titels of teksten.

 • Powerpoint / Keynote
  Ben je behendig met het maken van flitsende presentaties in Powerpoint of Keynote, dan is de stap naar het maken van een animatie heel klein: je slaat de presentatie op als .mp4 of Quicktime bestand en klaar ben je.

Wil jij videoclips inzetten om online gevonden te worden en jouw (potentiële) klanten te inspireren?

Maar heb je geen zin om dit allemaal zelf uit te zoeken? Dat snap ik!

Ik kan dit soort clipjes voor je maken of je snel op weg helpen met een workshoptraining zodat je daarna met jouw eigen templates professionele clips kunt maken. Stuur een bericht naar brenda[at]sparklingprofessionals.com om de mogelijkheden te onderzoeken.

GRATIS DOWNLOAD: 8 VIDEOCLIPS OM TE GEBRUIKEN IN JOUW SOCIALE MEDIA!