Apparatuur om je eigen video’s te maken zou je laatste zorg moeten zijn in jouw video avontuur. Wil je toch jouw video’s naar een hoger niveau brengen, download dan hier mijn apparatuur & hulpmiddelen lijst voor video en livestreaming.

Het gebruik van de juiste apparatuur en software kan jouw zelfgemaakte video’s professioneler maken.

Daarmee bedoel ik: dat je video’s er net wat professioneler uitzien – wat een positieve impact heeft op jou als expert en je bedrijf.

En ook dat het video-maak-proces minder gedoe is – wat je tijd en frustratie scheelt.

Uit die enorme lijst van mogelijkheden geef ik mijn klanten van KlantenWervende Video’s leren maken een top 3 van spullen waarmee ik zowel video’s opneem als mee live uitzendt.

En als je de adresjes weet, is dit een totale investering van rond de 200 euro of minder.

Niet zo’n hele grote investering vind ik zelf als je weet hoeveel gedoe jij jezelf vanaf het begin bespaart.

Maar vorige week vroeg een deelneemster die net begonnen was met video’s maken:

‘Is dat nou wel nodig om nu al te investeren?’

Mijn antwoord:

Nee. Ga eerst die video’s maken die je wilt maken met de spullen die je nu voor handen hebt.

Laat je vooral in het begin dat je je eigen video’s wilt maken niet beperken door apparatuur en techniek.

Je komt er namelijk al heel snel achter wat je belangrijk vind en wat je daar voor over hebt.

Je investering kan bijvoorbeeld afhangen van factoren als:

 1. De ruimte waarin je filmt
  Buiten filmen geeft je een grotere uitdaging wat betreft het goed vastleggen van jouw stem. Een microfoon met geluidsonderdrukking is waarschijnlijk nodig.Binnen filmen kan makkelijker zijn en heb je misschien voldoende aan je laptop waar ook een webcam op zit.Maar om binnen te filmen op een evenement heb je wel een goede camera, microfoon en lampenset nodig. En dan ga je weer niet met je eigen geknutselde lampenset de weg op.
 2. Het soort video’s dat je maakt
  Ga je zitten aan de werktafel van je atelier? Of geef je een actieve demonstratie?Wanneer je de demo geeft denk je dat je meteen een extra microfoon nodig hebt, maar je kunt er ook voor kiezen om later een voice-over in te spreken op bijvoorbeeld je mobiel.
 3. De frequentie waarmee je video’s wilt maken
  Maak je 2x per jaar een videobericht? Dan adviseer ik je een videograaf in te huren.Ga je videolessen maken én videobloggen én live webinars geven? Dan helpen een goede webcam met een ingebouwde microfoon en een set lampen je om altijd dezelfde kwaliteit video’s te maken en in 5 minuten klaar te zijn om je videofeestje te starten.
 4. De mate van flexibiliteit die je wenst
  Wil je altijd video’s kunnen maken, ook al heb je kinderen en dieren die bijvoorbeeld ergens op de achtergrond aanwezig zijn? Dan helpt een microfoon met ruisonderdrukker.Wil je ’s avonds om 10:00 uur video’s op kunnen nemen die hetzelfde eruitzien die je ’s morgens maakt, dan helpen een paar lampen.
 5. Extra merkbeleving toevoegen voor herkenbaarheid en anti-copycat
  Elementen zoals je logo, de naam van je bedrijf of die URL waar je wilt dat kijker naar toe gaat zijn nét die extra’s die het verschil maken tussen een leuke video en een video met impact.Iedere computer, laptop of mobiel apparaat geeft toegang tot een video montage programma waarmee je dit in meer of mindere mate kunt doen. En als je hier geen affiniteit mee hebt: besteed dit uit! In z’n geheel of laat templates maken zodat jij alleen maar een paar stappen hoeft te volgen om net die finishing touch te geven aan je video.

EN DAN NOG ….

Zie ik ondernemers die professioneel uitziende video’s maken met goede audio en licht, alleen met hun Mac Notebook.

KORTOM: Investeren in extra apparatuur en software is niet persé nodig.

Als je weet wat je wilt en je weet wat je hebt, dan weet je wat nog meer nodig hebt.

En hier kom je alleen maar achter door aan de slag te gaan.

Download hieronder de lijst van apparatuur en hulpmiddelen zodat apparatuur nu inderdaad je laatste zorg is geworden en jij  je handen en je hoofd vrij hebt om te werken aan de inhoud van je video’s.

Want daarin investeren is absoluut nodig!

 

klik om te downloaden