Het blijft een vervelende situatie als je na heel veel moeite eindelijk contact hebt met een potentiële klant en dat het gesprek is afgelopen nadat jij je aanbod hebt gedaan. Direct of indirect krijg je te horen dat er geen interesse is. Wat kun je daar tegen doen?

Verkopen is een vak apart

De uitdrukking ‘verkopen is een vak apart’ bestaat niet voor niets. Het is complex. En eng. Je wilt namelijk niet afgewezen worden.

Dat is één van de redenen dat veel trainers en adviseurs het vervelend vinden om een verkoopgesprek aan te gaan. Bang voor een afwijzing. En teleurstelling: want hoe kan de klant nou niet begrijpen dat jij hem/haar wilt helpen en niet zo zeer rijk wilt worden?

Kristalhelder voor de klant?

Maar wat nou als je het anders bekijkt: Snapt de klant wel wat je te bieden hebt? Waarom jij juist diegene bent die hem/haar kan helpen?

3 aandachtspunten

In deze video de 3 meest gemaakte fouten door zelfstandige professionals waardoor ze te vaak een vraagteken zien in de ogen van de klant. Of direct een ‘nee’ te horen krijgen nadat zij hun aanbod hebben gedaan. Met natuurlijk tips wat je daar tegen kunt doen.

Bekijk de video.