Steeds meer Nederlandse zelfstandige trainers en coaches maken gebruik van webinars om hun bekendheid te vergroten door het geven van gratis trainingen en presentaties die hen ook nog eens meer omzet oplevert. Begrijpelijk want webinars werken! Maar je hebt niet zomaar een volle virtuele zaal. Of toch eigenlijk wel. 3 Simpele tips.

Maximaal bereik met webinars

Het bijwonen van een webinar is heel laagdrempelig en daarom een goede manier om potentiële klanten kennis met jou te laten maken. In een presentatie of mini workshop van gemiddeld 60 minuten geef jij de deelnemers een bijzondere ervaring of inzichten waar zij veel aan hebben. En dus écht gratis want er zijn zelfs geen reistijd of -kosten aan verbonden.

Dat betekent dat je een veel groter bereik hebt dan je met een workshop op één avond in een zaaltje waarschijnlijk ooit zult bereiken.

Bekijk de video voor tips om een virtuele volle bak te krijgen

2x verleiden voor een virtuele volle bak

Maar als je een gratis online training of presentatie organiseert, dan wil je toch dat jouw virtuele zaal tot de nok toe gevuld zit?

Dat heb je alleen niet zomaar voor elkaar. Zeker niet nu de concurrentie toeneemt.

Het is eigenlijk best lastig want je moet jouw publiek maar liefst 2 keer verleiden. Één keer om zich in te schrijven en de tweede keer om daadwerkelijk op te komen dagen.

Bekijk de video:

Opvallende aantrekkelijke promotiepagina

Een van de tips die ik geef is het maken van een aantrekkelijke promotie pagina. Of te wel een pagina waarmee jij jouw webinar aankondigt en waarop deelnemers dan hun naam en e-mail adres achterlaten om inloggegevens te ontvangen voor het live evenement.

Zelf gebruik ik hiervoor verschillende tools en ik kan jou hierbij helpen als je daar behoefte aan hebt.

Bekijk de video voor drie tips om je het aantal inschrijvingen én actieve deelnemers te verdubbelen.