Als gastspreker wil jij ongetwijfeld meer mensen bereiken dan het publiek in de zaal. Met 5 simpele acties via internet bereik je gegarandeerd méér mensen met hetzelfde verhaal. Bovendien gaat je presentatie langer mee dan je spreektijd omdat jouw verhaal  en reacties daarop terug te vinden zijn.

5 x Meer effect door een langer houdbaar verhaal en een groter bereik

Sprekers, gastsprekers en evenement organisatoren opgelet: met minimale inspanningen haal jij meer uit jouw optreden. Relatief simpele acties die je kunt ondernemen voorafgaand, tijdens en na afloop van je presentatie via internet.

 1. Maak een presentatie die leuk is om te delen
  Ondersteun je verhaal met een illustratieve presentatie die boeiend is om naar te kijken en aanzet tot delen.
 2. Maak je presentatie beschikbaar
  Zorg dat je presentatie direct via internet beschikbaar is om te delen. Deel deze zelf ook in de relevante netwerken waar je actief bent.
 3. Bekendheid via LinkedIn
  Stel je zakelijke netwerk op de hoogte van jouw optreden. Je etaleert op deze manier je expertise én je promoot tegelijkertijd je evenement.
 4. (Voor)pret via Twitter, Instagram, Flickr
  Publiciteit vooraf, tijdens en achteraf via de sociale media kun je best een beetje beïnvloeden.
 5. Doe verslag, volg op en recycle
  Na je presentatie begint het echte werk want zonder opvolging, geen zaken. Borduur nog even verder op je presentatie en gebruik daarbij de reacties en ervaringen van anderen.

Succes zit in de details

Een paar praktisch uitvoerbare acties voor je op een rij zodat je het gewenste effect behaalt:

Hoe promoot jij jezelf en je verhaal

Het geven van lezingen en presentaties is een effectieve manier om jezelf zichtbaar te maken bij een nieuw en groot publiek. Organisatoren van evenementen en bijeenkomsten zijn vaak op zoek naar experts die bereid zijn om hun kennis te delen. Een win-win situatie dus.

En er zijn nog heel veel andere manieren om meer te halen uit je presentatie. Ik ben benieuwd wat jij doet om jezelf en je verhaal slim te promoten. Wil je dit met mij hieronder delen?