Online evenementen of online seminars in de vorm van webinars, zijn voor dienstverleners effectief voor het promoten van diensten en producten of om direct omzet te genereren.

Wat is een live webinar

Een live webinar is een online bijeenkomst, georganiseerd rondom een bepaald onderwerp op een vooraf gesteld tijdstip. Als deelnemer moet je je over het algemeen registreren, waarna je de inloggegevens ontvangt.

De uitvoering van een seminar en mate van interactie tussen de organisator en deelnemers onderling kan verschillen. De meest voorkomende vorm is dat je de presentator hoort spreken en het verhaal met een demonstratie of presentatie ondersteund wordt. Gedurende de laatste 10 minuten worden vragen behandeld die via een chatbox zijn ontvangen.

Waarom webinars voor omzetverhoging?

Een webinar organiseren is een vrij goedkope manier om met je klanten in contact te komen en waardevolle kennis over te dragen. Vooral als je niet in de gelegenheid bent om live presentaties te geven omdat je ver weg woont of omdat je niet afhankelijk wilt zijn van de agenda van evenementenorganisaties is dit een prima alternatief om persoonlijk in contact te komen met je doelgroep.  En reken maar: met een informatieve en attractieve webinar sessie overtref je de verwachtingen van je publiek waarvan je nog lang na de webinar de vruchten plukt.

Waarom interessant voor jouw klanten

De webinar is toegankelijk voor iedereen met een PC en internetverbinding, alleen een tijdzone kan een drempel opwerpen om mee te doen. En kijk wat je hen te bieden hebt: waardevolle kennis gebracht met de comfort van een PC op de locatie die de klant wenst en in het formaat dat hen aanspreekt: audio / beeld / tekst.

5x geld verdienen met live webinars

Kennisoverdracht is het uitgangspunt van je webinar, maar je bent geen ondernemende dienstverlener als je dit niet doet voor een bepaalde reden: omzetverhoging. Een vijftal ideeën hoe je dat kunt doen:

 1. Promoten product of dienst
  Waardevolle kennis delen is het uitgangspunt van je webinar. Echter, als je geen vervolgaanbod in bijvoorbeeld de vorm van een product of dienst, dan doe je jezelf en je klant te kort.
 2. Webinar aanbieden als bonus materiaal
  Je verhoogt de waarde van je product/dienst door een webinar toe te voegen. Meer waarde betekent een hogere prijs vragen.
 3. Toegangsprijs webinar
  De meest simpele om direct geld te verdienen is: verkoop ‘toegangskaarten’ voor je webinar.
 4. Verkoop opname
  De opname van je webinar is geld waard. Ok, de speciale aanbieding die je eventueel daarin hebt gedaan is niet meer geldig, maar het informatieve gedeelte is nog steeds waardevol.
 5. Bied abonnement aan
  Als je regelmatig webinars organiseert dan kun je omzet halen uit een abonnement waarmee geïnteresseerden een plekje reserveren voor ieder seminar wat jij organiseert. Dit kan werken voor zowel betaalde sessies maar ook populaire gratis sessiesdie je bundelt.

Zie je nog niet helemaal voor je hoe webinars bijdragen aan je omzetgroei? Bekijk dan onderstaande presentatie met meer uitleg. Helemaal aan het einde geef ik nog een bonus tip weg!

 

Twijfel je of het geven van een online webinar iets voor jou en je dienstverlening is? Laat je reactie achter onder dit artikel, misschien kan ik je verder helpen: