Google Hangouts On Air

Waar volgen mensen mijn Hangouts On Air uitzending?

2014-02-24T04:49:23+01:00Categorieën: , |

Je bepaalt zelf waar jij wilt dat jouw publiek jouw uitzending bijwoont. Kies zorgvuldig! In principe kan het op iedere pagina zijn die html code accepteert zoals je eigen webpagina of Facebook. En Google geeft je ook opties om aandacht te krijgen voor jouw uitzending en om de uitzending te kunnen volgen via bijvoorbeeld een Google+ post en een Google Evenement.

Kan ik Hangouts On Air ook gebruiken voor mijn webinars?

2014-02-24T04:36:01+01:00Categorieën: |

Het ligt eraan wat voor eisen je stelt aan het platform waarmee je uitzendt. Maar, waarom niet? Als jij een manier zoekt om jezelf te presenteren, kennis over te dragen en direct in te kunnen spelen op de vragen en behoeftes van jouw publiek dan is Hangouts de oplossing. Het vooraf registreren van deelnemers of actieve deelnemers moet je natuurlijk wel zelf regelen met een e-mailmarketing systeem. Omdat dit een apart systeem is kun je niet hele geavanceerde opvolgstrategieën doen. Maar ieder voordeel heeft zijn nadeel niet waar? En, software zoals Webinar Jam kan dit weer voor je oplossen.

Heb je ook een Google Plus profiel nodig om een publieke Hangouts On Air uitzending te bekijken?

2014-02-18T13:00:53+01:00Categorieën: |

Nee hoor, om een publieke live video bijeenkomst te bekijken heb je niets nodig behalve internet verbinding en iets waarop je een YouTube video kunt bekijken. Als je wilt reageren op vragen die gesteld worden in een Hangout  - en die kans is groot want het is vooral de interactie die het zo leuk maakt  - dan wordt het een ander verhaal. Wat je dan moet doen, dat ligt aan de organisator. Er zijn 101 manieren waarop je een Hangout kunt bijwonen en vaak geeft de organisator zelf aan wat de beste manier is voor interactie - gedurende en na afloop van het evenement.  

Moet je bekend zijn met Google Plus?

2014-02-18T12:55:00+01:00Categorieën: , |

Nee, je hoeft niet alle ins & outs te weten van Google Plus. Je hebt wel een Google Plus persoonlijk profiel nodig om gebruik te kunnen maken van Hangouts en Hangouts On Air. Al vind ik wel dat je de moeite moet nemen om je profiel te optimaliseren met een profiel foto, jouw verhaal en een Google Plus omslag foto.  Maar daar heb je geen cursus voor nodig.

Moet ik technisch zijn om met Hangouts On Air te werken?

2014-02-18T12:42:34+01:00Categorieën: |

Nee, ik vind mezelf ook niet technisch en het lukt mij toch ook. Maar het is wel belangrijk dat je het leuk om nieuwe software spelenderwijs te leren gebruiken en zelf te ervaren hoe de dingen écht werken. Als je weet hoe Hangouts werken, dan weet je voor 90% ook hoe je een openbare live uitzending organiseert met Hangouts On Air.  

Wat is het verschil tussen Google Hangouts en Hangouts On Air?

2014-02-18T12:24:06+01:00Categorieën: , |

Hangouts zijn privé video gesprekken die je kunt houden met maximaal 10 mensen. Hiervan wordt geen video opname gemaakt. Hangouts On Air zijn live video evenementen die automatisch uitgezonden worden op Google Plus en YouTube. Er wordt ook automatische een video-opname gemaakt. In zowel Hangouts als Hangouts On Air kun je gebruik maken van handige apps om samen te werken.

Go to Top