Welke zelfstandige professional je het ook vraagt: klanten krijgen en behouden is een heet hangijzer.  Specialisten bijvoorbeeld hekelen verkopen. Wat zij niet weten is dat je ook op een meer natuurlijke wijze nieuwe klanten kunt krijgen. Zo ontdekte ook gezondheidscoach Sacha.

Ambitieus en toch kansen laten liggen

Sinds 2 jaar is Sacha zelfstandig gewichtsconsulent.  Ze begeleidt met ontzettend veel plezier haar klanten naar een gezond gewicht. In de regio weten klanten haar via via wel te vinden. En ook al zijn haar klanten haar beste promotors, ze heeft het gevoel dat ze kansen laat liggen.

De methode die zij gebruikt is namelijk uniek en inmiddels bewezen want haar klanten behalen goede én blijvende resultaten. Bovendien is ze ambitieus: ze heeft tijd om nóg meer mensen helpen. Alleen, ze moest nog gevonden worden door haar klanten.

Constante stroom van nieuwe klanten

Daarom is ze een half jaar geleden begonnen met een blog waarin ze schrijft over voeding, beweging en mind-set. Ze deelt tips over leven en bewegen, gezonde recepten, weerlegt vooroordelen en behandelt alle onderwerpen waarmee mensen met een ongezonde leefwijze worstelen.

Tegelijkertijd is ze ook gestart met een e-Zine, waarmee geïnteresseerden haar artikelen altijd in hun e-mail inbox ontvangen.

Sinds ze hier mee begonnen is, zag ze haar klantenbestand groeien. En nog niet betalende klanten die haar een tijdje volgen, melden zich ‘ineens’ aan voor een intakegesprek.

Ze ontvangt aanvragen vanuit het hele land over haar aanpak en overweegt zelfs nu klanten in groepen via internet te begeleiden. Ze had nooit gedacht dat dat voor haar mogelijk was!

Waar kun jij beginnen?

Sacha is niet de enige die op succesvolle wijze haar kennis inzet om nieuwe klanten te krijgen. Misschien heb je jezelf er ook wel eens in verdiept maar ben je overdonderd door alle mogelijkheden.

In deze video leg ik uit waar je kunt beginnen als je via internet een constante stroom van nieuwe klanten wilt.

Ik onthul ook een Go Pro tip waarmee jij jezelf kunt onderscheiden van de rest en je nog meer rendement behaalt uit je activiteiten. Een simpele tip die een wereld van verschil maakt!

Door helpen en delen nieuwe klanten

Doordat Sacha kennis is gaan delen op internet, wordt zij beter gevonden door nieuwe klanten. Tegelijkertijd helpt zij (potentiële) klanten hiermee door die artikelen rechtstreeks aan hen te sturen. Dit waarderen klanten enorm.

Als zij nog een keer begeleiding nodig hebben, kiezen zij vast en zeker voor Sacha. En Sacha aanbevelen of onder de aandacht brengen in hun netwerk gaat als vanzelf. Helpen en delen zit de meeste vrouwen in het bloed. Dus als ze een goed artikel ontvangen waarvan ze denken dat een vriendin daar wat aan heeft, dan sturen zij die door.

Heb jij onlangs nog gedeeld?