Als kleine zelfstandige ondernemer heb je niet persé een groot marketingbudget nodig om jezelf en je aanbod te promoten. Wie geen geld heeft, moet slim zijn: haal dus meer uit de toch al bestaande contactmomenten met je klanten en leveranciers. Denk aan offertes, facturen, visitekaartjes én bijvoorbeeld je e-mail.

Naam, bedrijfs- en contactgegevens

Met een beetje creativiteit krijg je extra aandacht voor jouw diensten of producten in iedere mail die je verstuurt. Natuurlijk eindig je je persoonlijke e-mailbericht altijd eerst met informatie die de ontvanger van je verwacht zoals je naam en contactgegevens. Beperk dit wel tot het hoognodige.

Een faxnummer in je e-mailhandtekening levert vraagtekens op. Een kortingscode uitroeptekens!! Tweet this

9 x Creatief met je e-mailhandtekening

Goedkope manieren om jouw contacten via e-mail te informeren en enthousiasmeren over:

 1. Je website  – de startpagina
  Dit heeft alleen zin als je op de startpagina van je bedrijfssite iets hebt staan wat tot actie oproept. Een gratis weggever, een formulier om je te abonneren op je nieuwsbrief, of de meest recente nieuws- of blogartikelen.
 2. Je blog
  Een blog met regelmatig nieuwe artikelen is aantrekkelijker om te promoten dan je statische bedrijfssite.
 3. Je bedrijf /jezelf (een foto, je biografie, je 10 minuten boodschap)
  Verklaar in één zin je motto of doel. Voor een persoonlijk tintje kun je best een foto of een biografie van 2 regels toevoegen.
 4. Je nieuwsbrief
  Ga een stap verder dan het standaard ‘Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief.’ Verleid de lezer door te zeggen waarom hij zich moet inschrijven. Of gemener: wat hij mist als hij niet regelmatig jouw berichten ontvangt.
 5. Contact via social media
  Om elkaar beter te leren kennen en voor het uitbouwen van je merk wil je natuurlijk contact houden via sociale media. Dan moeten je bestaande contacten wel weten waar ze je kunnen vinden. Tekstlinks of aantrekkelijk buttons helpen je moeiteloos hierbij.
 6. Evenementen en bijeenkomsten
  Geef je een lezing, of organiseer je een evenement? Vermeld dit zeker in je e-mail want ook dit vergroot bekendheid van jou en je expertise.
 7. Nieuwe producten of diensten
  Bestaande en potentiële klanten kijken niet zo vaak op je website als je misschien zou willen. Hoe moeten zij dan weten dat jij met iets nieuws bezig bent? Juist, vernoemen die handel!
 8. Actie of gratis weggever
  Gratis weggeven van waardevolle kennis of een handig hulpmiddel helpt je potentiële klant geïnteresseerd te laten raken voor jou en je dienst. En als je een actie hebt lopen dan ben je ‘verplicht’ om dit ook te delen in je bestaande netwerk waarmee je ongetwijfeld mailt. Of nog een stapje verder; zet een speciale doorverwijsactie (affiliatie) op voor je contacten.
 9. Demonstratie of gratis advies
  Geef een gratis demonstratie of adviesgesprek weg zodat de drempel wel heel laag is om met jou kennis te maken.

Tool Tip

De gratis Wisestamp add-on van Firefox is al een tijdje op de markt om jouw e-mailhandtekening te verrijken met social media knoppen, ‘like’ knoppen en automatische invoegingen van bijvoorbeeld je blogberichten.

Voorwaarde: Hou het simpel

Enthousiast geworden? Mooi! Alleen nog even dit: tuig geen kerstboom op. Maak zelf de keuze wat je wilt vertellen. Laat dit niet over aan de ontvanger want die kiest er dan voor het hele verhaal te negeren. Au. Wissel dus liever af. Verras op die manier de ontvanger en geef de actie de aandacht die het verdient.