Je hebt tegenwoordig geen uitgever meer nodig om je eigen boek uit te geven en te promoten. Alleen, hoe zorg je er nou voor dat jouw boek opvalt in de enorme hoeveelheid van informatie die dagelijks geproduceerd wordt en vrijelijk toegankelijk is? 3 creatieve ideeën om je boek te promoten en je omzet te verhogen.

Waarom een boek schrijven?

Als trainer, coach of adviseur is een boek een handig middel om jouw kennis over te dragen. Daarnaast werkt het expert status verhogend. Het idee bestaat nog steeds dat je niet zomaar een boek schrijft, alleen de echte experts.

Individuele kopers van je boek zorgen voor inkomsten, maar het lucratieve gedeelte zit volgens mij in het feit dat je interessant wordt om lezingen, workshops en interviews te geven (wat natuurlijk ook weer een stimulans voor je boekverkoop is).

Verkopen zonder marketing ervaring

Je wilt natuurlijk dat jouw boek door jouw volledige doelgroep gekocht en gelezen gaat worden. Op een zo’n kort mogelijke termijn.

Maar wat nou als je geen netwerk hebt of geen e-maillijst die je kunt gebruiken om je boek onder de aandacht te brengen? Of dat je nog geen expertstatus hebt. Sterker nog: je komt echt nét kijken. En in marketing en verkoop heb je je nog nooit verdiept.

Bekijk de video: Publiciteit en omzet met je boek, 3 opvallende manieren

Online marketing voor auteurs en schrijvers

De afgelopen tijd heb ik verschillende slimme (en vaak goedkope) manieren van  boekpromotie gezien. In deze video deel ik er drie met je die jij direct kunt toe passen om van je voorraad af te komen.

Maar dat is niet jouw doel waarschijnlijk. Jij wilt dat jouw boodschap verspreid wordt, anders was je al niet aan een boek begonnen. Jouw boek is een van de vele manieren waarmee je jouw missie gaat volbrengen.

Bekijk de video:

Doe het samen

Als je denkt dat jij dat in je eentje moet/kunt doen. Denk dan nog een keer … Samenwerken met anderen maakt jouw strijd (want ja, zo voelt het wel eens) leuker, gemakkelijker en je bereikt sneller resultaat.

In deze video een paar tips daarvoor. Heel veel succes daarmee!

Bekijk de video: Publiciteit en omzet met je boek, 3 opvallende manieren

Deze video is trouwens ook interessant voor trainers, coaches en adviseurs die geen boek hebben maar inspiratie willen om via hun expertise te verkopen.