Vraag jij je af hoe je op een veilige en snelle manier met Google Hangouts On Air software leert werken? Zodat jij net als andere succesvolle trainers, coaches en experts gemakkelijk klanten krijgt en hen beter van dienst kan zijn? In dit artikel krijg je antwoord op jouw vraag.

Je gelooft in de kracht van online live video evenementen met Google Hangouts On Air, maar voordat je hier aan begint wil je wel de software goed beheersen.

Zodat je direct deskundig overkomt en je jouw doel daadwerkelijk behaalt.

En daar kan nogal wat tijd in gaan zitten.

Hoe versnel je jouw leercurve?

Toen ik begin 2013 startte met het gebruik van Google Hangouts On air voor mijn bedrijf waren er niet heel veel voorbeelden te vinden van professioneel opgezette live video uitzendingen.

Je zag dat veel mensen een uitzending startte zonder een script, zodat je vaak het idee had dat je in een babbelbox terecht was gekomen. Niet professioneel en zonde van ieders tijd.

En een achterliggende strategie ontbrak vaak ook waardoor de kwaliteit van de hangouts zo ontzettend wisselde dat het moeilijk was geïnspireerd te raken.

In de tussentijd is er een hoop geëxperimenteerd en verbeterd.

Het platform heeft grote technische verbeteringen doorgemaakt.  En ook de gebruikers hebben laten zien met hele creatieve toepassingen een publiek te kunnen opbouwen en boeien.

En waarom niet profiteren van de kennis en ervaringen die reeds zijn opgedaan?

Zodat jij niet meer de fouten hoeft te maken die anderen voor jou hebben gemaakt.

Een bekende manier om te leren en je creativiteit te stimuleren is het bestuderen en samenwerken met anderen.

3 Manieren om – op een veilige manier – bekend te raken met Google Hangouts On Air techniek én toepassingen

1. Bekijk andere uitzendingen

Leer hoe het moet en hoe het niet moet door het volgen van live of opgenomen video evenementen. Al dan niet georganiseerd met Google Hangouts On Air.

Maak een mindmap van sterke punten, valkuilen, rolmodellen et cetera en kom zo met een eigen gebruik en invulling van video evenementen die bij jou en jouw publiek past.

Laat je inspireren door anderen: Kies uit een van de Hangouts die op dat moment live zijn op de Hangouts On Air pagina https://plus.google.com/hangouts

En wil je rolmodellen vinden in jouw specifieke vakgebied, gebruik dan de zoekmachine bovenaan je Google Plus pagina.

Type bijvoorbeeld de term ‘Marketing’, ‘Health’ en druk op de zoekknop.

Klik nu in de grijze balk net onder de zoekbalk op het pijltje rechts naast ‘Meer’ en kies ‘Hangouts’.

Tadaah, deze experts gingen u voor.

Ter leering ende vermaeck!

2. Organiseer een privé Hangout

Vanuit je Google Plus profiel kun je met iedereen die in jouw kringen zit een privé videogesprek starten. De software ziet er precies hetzelfde uit als bij een openbare live uitzending.

En ook alle apps die de Hangouts memorabel maken kun je hier rustig uitproberen.

Vraag aan iemand die openstaat voor nieuwe ideeën om met jou een of meerdere gesprekken te houden waarin jullie samen de nieuwe techniek ontdekken en komen tot ideeën voor je bedrijf.

3. Vraag of je te gast mag zijn bij uitzendingen van een ander

Zou het niet heerlijk zijn als je alleen maar op hoeft komen te dagen voor je verhaal en je niet bezig te houden met de promotie, de techniek om het uit te zenden en de nazorg?

Een van de manieren om dit te realiseren is door jezelf aan te bieden als partner bij iemand die de organisatie van de webinar op zich neemt.

Daar staat natuurlijk wel wat tegenover zoals het afdragen van een percentage in verkopen die voortvloeien en de webinar (dat is logisch toch?) of het promoten van jouw webinar in jouw eigen netwerk (dat was je toch al van plan). Daar komen jullie vast wel uit!

Vergeet niet dat jij al 2x winst boekt met een gastoptreden: je hebt geen webinar rompslomp en je krijgt een kijkje in de keuken bij een ervaren organisator. Dat alleen al maakt dat je er wel iets waardevols tegenover mag stellen.

Kun je geen goede inspirerende voorbeelden in jouw branche vinden?

Laat het me weten, want ik heb er vast een paar voor je!

Enne, inspiratie kan ook heel goed komen van buiten jouw vakgebied …